ORGANIZIRANI KRIMINAL

Okončana akcija "Hornet" u Sarajevu: Poznat identitet uhapšenih, među njima je i Amel Bogućanin

Izvršeni su pretresi više objekata i vozila na području Sarajeva, Foče i Kaknja

Akcija sprovedena u Sarajevu. Ilustracija/MUP KS

B. C.

13.12.2022

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su zajedničku akciju kodnog naziva “Hornet”, saopćeno je iz MUP-a KS

Tokom navedenih aktivnosti izvršeni su pretresi više objekata i vozila na području Sarajeva, Foče i Kaknja, pri čemu su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela.


Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 250. (Organizovani kriminal) u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. (Neovlašteni promet opojnim drogama) i člana 209. stav 1. i 2. u vezi sa stavom 3. (Pranje novca) KZ BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode tri lica, i to: A.B., rođen 1987.godine, E.Dž., rođen 1990.godine i H.Dž., rođen 1988.godine, svi nastanjeni u Sarajevu.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u okviru ove akcije lišili su slobode tri lica na području Foče.

Ovom prilikom izražavamo zahvalnost Upravi policije MUP-a ZE-DO Kantona za pomoć u realizaciji pretresa izvršenih na području u njihovoj nadležnosti.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licima.

- Današnja akcija je nastavak aktivnosti na provođenju strateškog opredjeljenja Uprave policije MUP-a KS na borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije- navedeno je iz MUP-a KS.

Pronađen pištolj

Kako saznajemo među uhapšenima je i Amel Bogućanin. Kako nam je potvrdio advokat Senad Kreho u Bogućaninovoj kući je policija pronašla samo pištolj za koji postoji dozvola nadležnog organa.

Također nezvanično saznajemo da su uhapšeni Hamdo Dževlan i Edib Džedžibeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.