POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Šmrkov saradnik ostaje u pritvoru naredna tri mjeseca

Osumnjičen za promet većih količina droge

Adnan Maglić u Sudu BiH. Avaz

Piše: B. C.

12.1.2023

Sud BiH je za naredna tri mjeseca produžio pritvor Adnanu Magliću, članu narkogrupe Admira Arnautovića Šmrka, kojem je nedavno također produžen pritvor za isti period, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Odjela za odnose s javnošću Suda BiH. 

Magliću pritvor može trajati do 14. aprila ove godine, a produžen mu je zbog opasnosti od bijega, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Maglić se predao SIPA-i u oktobru prošle godine. Za njim je bila raspisana potraga MUP-a KS još 20. septembra.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela organizirani kriminal i neovlašten promet opojnih droga. To je povezano s više drugih teških krivičnih djela. U okviru istražnih aktivnosti, prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao član organizirane grupe, duže vrijeme vršio krivična djela organiziranog kriminala povezana s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga kokain, spid i marihuana na područja zemalja EU i zapadnog Balkana.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.