KANTONALNI SUD U SARAJEVU

Ubio Mithata Veju u lovačkom domu u Trnovu: Sudi se Ismetu Ibričiću

Na današnjem pretresu saslušane su izjave tri svjedoka

Ismet Ibričić: Optužen za ubistvo i pokušaj ubistva. Avaz

17.2.2023

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održan glavni pretres u slučaju Ismeta Ibričića koji je osumnjičen za ubistvo Mithata Veje, i pokušaj ubistva Nedima Ploče 19. decembra 2021. godine u prostorijama lovačkog doma u Trnovu.

Riječi svjedoka

Na današnjem pretresu saslušane su izjave tri svjedoka: Meliha Vejo, supruga preminulog Mithata koja nije bila na tom mjestu u vrijeme zločina, ali je dala izjavu o tome kako je saznala za nemili događaj gdje se zadesilo i njeno malodobno dijete.

Ostala dva svjedoka su Amir Duškaj i njegova supruga Amina Duškaj kao očevidci stravičnog događaja u lovačkom domu. Prisustvovali su fizičkom i verbalnom okršaju između Veje i Ibričića, gdje ih je Amir Duškaj pokušao razdvojiti. Potom su uslijedili stravični događaji. Ibričić je napustio prostorije objekta i otišao do svoje porodične kuće, odakle je uzeo lovačku pušku karabin, a zatim se vratio do lovačkog doma. Očevici su se sa svoje dvoje djece, nakon što su čuli dva pucnja i vidjeli Ibričića sa puškom, udaljili sa tog mjesta.

Pucao u prozor

Ibričić je prvo kroz prozor ispalio dva hica u pravcu Mithata Veje i Nedima Ploče nanijevši im teške tjelesne povrede, da bi odmah nakon toga ušao u objekt lovačkog doma, potom prišao Veji, koji je ležao na podu bez svijesti, ispalivši još jedan hitac kojim ga je usmrtio, navedeno je u optužnici Tužilaštva KS.

Ubistvo je počinjeno pred očima maloljetnog djeteta, Vejinog 7-godišnjeg sina.

Pretres će se nastaviti u martu, gdje će biti saslušani ostali svjedoci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.