DETALJI S ROČIŠTA

Supruga ubijenog Adisa Šehovića svjedočila: Nema tog novca koji ga može nadomjestiti

U nastavku suđenja svjedočile supruge ubijenih policajaca, Hasena Šehović i Alisa Vujinović

Adis Šehović i Davor Vujinović. Avaz

4.4.2023

- Nema visine koja može njega nadomjestiti, ni novca koji može svakodnevne boli ublažiti - kazala je kroz suze Hasena Šehović, supruga ubijenog policajca Adisa Šehovića, nakon što je upitana da li se može izjasniti o visini naknade štete i imovinsko-pravnom zahtjevu.

Izgubila svijest

Hasena Šehović je danas u nastavku suđenja optuženima za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića ispričala da je tog jutra, 26. oktobra 2018. godine krenula na posao kada su je zvali da se vrati kući. U njoj se tada javio crv sumnje da se nešto desilo. 

Poslije niza pokušaja da sazna o čemu je riječ, otac joj je na kraju saopćio da je došlo do pucnjave i da „Adisa više nema“ nakon čega je izgubila svijest.

Alisa Vujinović, supruga ubijenog policajaca Davora Vujinovića, istakla je da postavlja imovinsko-pravni zahtjev. Ispričala je da je s Davorom bila u braku 11 godina i da je tog kobnog dana njena kćerka imala devet godina, a sin tri i po godine.

Tog 26. oktobra 2018. nazvala ju je prijateljica s posla i pitala je li sve uredu s Davorom. Nakon saznanja da je Davor smješten u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i da je u toku operacija uslijedili su mučni sati iščekivanja. 

Shvatila je da je u pitanju glava

Saznavši da Davora operira dr. Eldin Burazerović, shvatila je da je u pitanju glava. Doktor joj je je objasnio da su male šanse da Davor preživi. S prijateljima se nalazila ispred bolnice kada je u 12:10 sati stigao poziv da je Davor preminuo.

Advokat Duško Tomić i optuženi Aleksandar Macan objema suprugama su izrazili saučešće, dok je Macan svakoj ponaosob rekao da on nije ubio njenog supruga. 

U Kantonalnom sudu Sarajevo sudi se Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Optuženi se terete da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje u 4:20 sati, a nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila Golf u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u Šehovića i Vujinovića, koji su se nalazili u službenom automobilu.

Adis Šehović je od zadobivenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen te je nakon nekoliko sati podlegao povredama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.