U JEDNOM DANU

Zaplijenjeno 5,5 kilograma kokaina u Splitu

Uz krivičnu prijavu za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 46-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku

Zaplijenjena droga. PU splitsko-dalmatinska

A. O.

7.4.2023

Splitska policija je u jednom danu zaplijenila više od pet kilograma kokaina od dva različita dilera.

Kako je saopćila PU splitsko-dalmatinska, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom koji je u srijedu navečer zatečen s drogom u ličnom automobilu na području Dugopolja.

Kriminalističko istraživanje

Odmah je uhapšen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Pronađena droga nalazila se u tri paketa dok je ukupna težina iznosila 3,4 kilograma.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 27-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Isti dan pao i drugi diler

Istog dana, na području Splita u trgovačkom centru, zatečen je 46-godišnjak s kokainom. Uhapšen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su pronađena dva paketa droge kokain ukupne težine od 2,2 kilograma, saopćila je PU splitsko-dalmatinska.

Uz krivičnu prijavu za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 46-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.