STRADALO DEVET OSOBA

Francusko ministarstvo: Među žrtavama u beogradskoj školi učenica francuske nacionalnosti

Francuska izražava punu solidarnost sa srpskim narodom i vlastima, naveli su

Paljenje svijeća ispred škole. Vladislav Mitić / Nova.rs

S. S. / Nova.rs

3.5.2023

Francusko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je danas da je među žrtvama napada u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu učenica francuske nacionalnosti.

- Sa tugom smo saznali za oružani napad koji se dogodio u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu 3. maja ujutro, koji je izazvao veliki broj žrtava među učenicima i nastavnicima, a među kojima je i učenica francuske nacionalnosti - navodi se u saopćenju na sajtu ministarstva.

Osmero djece i radnik obezbjeđenja ubijeni su jutros o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda. Šestoro učenika i jedna nastavnica su povrijeđeni a napadač je uhapšen.

"Misimo na porodice stradalih"

- Naše službe i naša ambasada u Beogradu su mobilisane da pruže svu svoju podršku porodici naše mlade sunarodnice. Mislimo i na porodice nastradalih, kojima izražavamo najdublje saučešće, kao i na mnoge povrijeđene, kojima želimo brz oporavak - dodaje se u saopćenju.

Francuska izražava punu solidarnost sa srpskim narodom i vlastima, navela je francuska diplomatija.

Vrlo rijetka pojava

Na sajtu francuske ambasade u Srbiji preneseno je kratko saopćenje tamošnjeg ministarstva u kojem se ne navodi da je među žrtvama djevojčica Francuskinja. Francuski list „20 minutes“ takođe je prenio da je među žrtvama francuska učenica.

List je prenio izjave srpskih zvaničnika i dodao da je takva vrsta napada u balkanskim zemljama izuzetno rijetka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.