ISPRAVAK NAVODA

SIPA: Mi smo uhapsili osumnjičenog za teško ubistvo u Priboju

Naime, Igora Avramovića su uhapsili pripadnici SIPA-e, o čemu se ova policijska agencija i zvanično oglasila

Ilustracija. Printscreen

M. Z.

26.5.2023

Iako je prvobitno bilo objavljeno kako je MUP Srbije, u saradnji s MUP-om RS, uhapsio Igora Avramovića, osumnjičenog za ubistvo počinjeno u Priboju, pokazalo se da se radilo o "kićenju tuđim perjem". Naime, Avramovića su uhapsili pripadnici SIPA-e, o čemu se ova policijska agencija i zvanično oglasila.

Operativna saznanja

- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, danas su na području Trebinja lišili slobode lice Igor Avramović, rođen 19. septembra 1995. godine, u Priboju, Republika Srbija koje se tereti za teško ubistvo u Priboju.

Na osnovu operativnih saznanja, policijski službenici SIPA-e i MUP-a Republike Srpske locirali su navedeno lice na području Trebinja, nakon čega je uhapšen.

Za navedenim licem je NCB Interpol Beograd raspisao međunarodnu crvenu Interpolovu potjernicu jer se sumnjiči da je dana 21. maja 2023. godine u Priboju u Republici Srbiji izvršilo krivično djelo teško ubistvo propisano Krivičnim zakonom Republike Srbije koje se na području Bosne i Hercegovine skrivalo od krivičnog gonjenja.

U saradnji s OSA-om

Lice je lišeno slobode u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo - stoji u saopćenju SIPA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.