HRVATSKA

Eksplozija u Rijeci: Policija uhapsila dvije osobe, pronašli još bombi

Osumnjičenici su imali i treću napravu, a sve se dovodi u vezu s eksplozijom od 21. maja na području trgovačkog centra na Vežici u Rijeci

Policija na terenu. Pixsell

A. O.

28.5.2023

U blizini upravne zgrade poslovnog subjekta kod trgovačkog centra na Pećinama u Rijeci tokom noći oko 00:30 sati došlo je do eksplozije, ali na sreću povrijeđenih nije bilo.

Neposredno prije navedenog događaja, oko ponoći, policijski službenici Policijske uprave primorsko – goranske su ispred trgovačkog centra na području Kostrene zatekli njemačkog i hrvatskog državljanina koji su tamo ostavili eksplozivnu napravu. Navedene osobe su uhapšene i privedene u policijsku stanicu, prenosi vecernji.hr.

Osumnjičenici su imali i treću napravu, a sve se dovodi u vezu s eksplozijom od 21. maja na području trgovačkog centra na Vežici u Rijeci.

Uviđaj navedenih događaja je u toku, kao i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti.

O akciji policije oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

- Čestitam policiji na profesionalnom i učinkovitom radu u otkrivanju i hapšenju osoba koje se dovode u vezu sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke. Njihova predanost u radu jamac je sigurnosti građana i zaštite javnog reda i mira - napisao je ministar na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.