PREKO HRVATSKE

Iranac preko aplikacije dogovarao prebacivanje stranaca

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta su u saradnji s službenicima Jedinice granične policije Trilj proveli istraživanje

Reagirala policija. Fena

FENA

24.6.2023

Državljanin Irana (33) koji je preko aplikacije dogovarao prebacivanje stranih državljana preko hrvatskoga državnog područja kazneno je prijavljen, doznaje se u subotu u splitskoj policiji.

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta su u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Trilj, doznaje se u policiji, proveli kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Irana. Sumnja se da je poticao više osoba na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, prenosi Hina.

- Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci su policijski službenici Postaje granične policije Trilj postupajući na suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, proveli kriminalistička istraživanja nad ukupno šest muškaraca i jednom ženom zatečenima u prevoženju migranata koji su iz BiH ušli u Hrvatsku. Protiv njih su ranije podnesene kaznene prijave, dok je daljnje kriminalističko istraživanje Službe organiziranog kriminaliteta i Postaje granične policije Trilj bilo usmjereno na otkrivanje osobe koja ih je poticala da preuzimaju strane državljane u svoja taksi vozila i da ih, u zajedničkom dogovoru, prevoze za novčani iznos - rekli su u policiji.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 33-godišnji državljanin Irana, s ciljem ostvarenja protupravne imovinske koristi, putem aplikacije dogovarao i angažirao prethodno spomenute osobe kako bi na nezakonit način prevozile strane državljane preko teritorija Republike Hrvatske.

Dovršetkom istraživanja, provedenog zbog utvrđene osnovane sumnje u poticanje više osoba na počinjenje spomenutog kaznenog djela osumnjičeni 33-godišnji državljanin Irana je predan pritvorskom nadzorniku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.