U SUDU BIH

Završen je dokazni postupak u predmetu Zijad Mutap i ostali: Odbijeni svi prijedlozi odbrane

Kako javlja naš reporter s lica mjesta, došli su Zijad Mutap, Alisa Mutap, Arijana Memić i Muriz Memić

Zijad i Alisa Mutap - Avaz
Zijad i Alisa Mutap - Avaz
Arijana i Muriz Memić - Avaz
Arijana i Muriz Memić - Avaz
Dolazak advokata Kadrije Kolića (lijevo) u Sud BiH - Avaz
+1

26.6.2023

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH danas je održan nastavak suđenja Zijadu Mutapu i ostalima, a na prethodnom pretresu, održanom 7. juna, na prijedlog Tužilaštva saslušani su dr. Kemal Dizdarević, dr. Abdulah Kučukalić i vještak dr. Hamza Žujo. 

Danas su na ročištu prisustvovali Zijad Mutap, Alisa Mutap, Arijana Memić i Muriz Memić. 

Završen je dokazni postupak u predmetu Zijad Mutap i ostali. Završne riječi Tužilaštva bit će 5. jula, a odbijeni su svi prijedlozi odbrane Alise Ramić i Zijada Mutapa.

Prema riječima Ifeta Ferageta, koji zastupa porodicu ubijenog Dženana Memića, na današnjem glavnom pretresu bi se, prema onome što je najavio predsjedavajući Vijeća, trebala donijeti odluka o eventualnim prijedlozima odbrane.

- Odbrana je najavila da će iskoristiti pravo da dobije dodatni rok da se opredijele u smislu eventualnog prilaganja dokaza, tako da očekujem da će na ovom ročištu o tome biti riječi. Dakle, ako odbrana stavi prijedlog ili je već uputila prijedlog, pretpostavljam, i lično bih volio da to budu dokazi koji se tiču amnezije, jer očigledno je da amnezije nije bilo nakon saslušanja tri eksperta na prošlom pretresu - kazao je Feraget ranije za „Avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.