KONTROLA U BANJOJ LUCI

Tri osobe uhapšene zbog droge: Vozač Toyote upravljao vozilom pod utjecam amfetamina

Dvojica prekršajno kažnjena

Stalne kontrole. Avaz

B. C.

30.6.2023

Policija je jučer u Banjoj Luci i Laktašima uhapsila tri osobe zbog droge, saopćeno je iz PU Banja Luka. 

Vozač podvrgnut ispitivanju

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 29.06.2023. godine oko 13 sati, u Banjoj Luci, lišili su slobode lice inicijala F.A. iz Banje Luke, zbog počinjenog prekršaja iz člana 173. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Lice F.A. je prilikom kontrole putničkog vozila marke Toyota, kojim je upravljalo, podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge amfetamin.

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 29.06.2023. godine oko dva sata, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, u ulici Mladena Stojanovića u Laktašima, izvršili su zaustavljanje i kontrolu putničkog vozila marke BMW kojim je upravljalo lice S.D. iz Laktaša, kojom prilikom su pronašli i oduzeli ostatke improvizovane cigarete, tzv. džointa, u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Uručen im prekršajni nalog

O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka, Odjeljenje za prekršaje. Licu S.D. je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 29.06.2023. godine oko 14:15 sati, u Banjoj Luci, lišili su slobode lice inicijala M.D. iz Banje Luke, zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. Prilikom legitimisanja kod lica M.D. pronađena je i oduzeta pvc vrećica, u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – Odjeljenje za prekršaje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.