POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Nedžad Bubica i ostali pravomoćno oslobođeni optužbi za zloupotrebu položaja

Vrhovni sud FBiH potvrdio prvostepenu presudu

Potvrđena presuda Kantonalnog suda Sarajevo. Avaz

4.7.2023

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu od 27. decembra 2021. godine kojom su Nedžad Bubica, Fahrudin Oručević, Narcis Behlilović, Irfan Turković, Kenan Softić, Enes Begović i Lamija Maglić-Stajić oslobođeni od optužbe, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Nedžad Bubica kao vlasnik firme “Lake”, Fahrudin Oručević, bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo, profesori Elektrotehničkog fakulteta Narcis Behlilović i Irfan Turković, vještak građevinske struke Kenan Softić i bivši uposlenici Općine Novo Sarajevo Enes Begović i Lamija Maglić-Stajić pravomoćno su oslobođeni optužbi da su bez postupka javne nabavke zaključili ugovor o sanaciji zgrade Elektrotehničkog fakulteta, koja je bila predviđena za rušenje.


Presuda Vrhovnog suda FBiH. Avaz

Oslobođeni su otužbi da su firmu “Lake” radovi koštali oko tri miliona konvertibilnih maraka (KM), a da je zauzvrat obećano zemljište površine od oko 5.000 kvadratnih metara u vrijednosti više od sedam miliona maraka.

Optužene su zastupali advokati Senad Kreho, Selman Zijadić, Vlado Adamović, Alen Nakić, Sanin Pešto, Senka Nožica i Emir Hasić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.