SASLUŠAO GA SUDIJA

Osumnjičeni Marko Pjanović izručen Srbiji: Očekuje se ekstradicija Azre Šabanović zbog pomaganja u ubistvu Eskobara

Međutim, umjesto njih na pumpu su došle ubice Luka V. (35) i Stefan Z. (28) i sa sedam hitaca usmrtili Eskobara 9. marta

Marko Pjanović i Azra Šabanović. Facebook

A. O. / Kurir.rs

6.7.2023

Osumnjičeni za pomaganje u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara, Marko Pjanović izručen je prošle noći iz BiH, a protiv njega se se vodi istraga za "pomaganje u teškom ubistvu".

Njega je saslušao sudija za prethodni postupak u zakonskom roku od 24 sata, prenosi "Kurir.rs".

Pjanović se sada nalazi u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora, a očekuje se da će ga saslušati zamenik javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, na okolnosti naredbe o provođenju istrage.

Ekstradicija pomagačice

Uskoro se očekuje ekstradicija Azre Šabanović, koja je također osumnjičena za pomaganje, a nalazi se u BiH, piše "Blic".

Podsjetimo, Azra se sumnjiči da je zajedno s Markom Pijanovićem dan prije ubistva Ranka Radoševića Eskobara bila na njegovom auto placu, gdje su se predstavili kao kupci automobila i s njim se dogovorili da se sutradan u 11 sati nađu na pumpi u Rušnju, gdje će mu dati novac, a on njima vozilo. Pjanović slovi za vođu navijača Partizana iz Brčkog.

Međutim, umjesto njih na pumpu su došle ubice Luka V. (35) i Stefan Z. (28) i sa sedam hitaca usmrtili Eskobara, 9. marta.

Bio vođa klana

Eskobar je poznato ime u podzemlju, a za njega se čulo i nakon hapšenja klana Belivuk, kada je kod pripadnika grupe pronađeno vozilo na Radoševićevo ime.

Ubijeni Radošević slovi za vođu takozvanog nikšićkog klana, usko povezanog sa škaljarskim klanom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.