PRIJE ZLOČINA

Azra Šabanović tražila posao dadilje u Beogradu: Objavila oglas prije ubistva Ranka Eskobara

Dragi članovi, moram sa vama da podijelim link i još jednom ponovim da dobro provjeravate koga angažujete, napisala je administratorica Facebook grupe

Azra Šabanović. Facebook

A. O.

17.3.2023

Dvadesetdvogodišnja Azra Šabanović, koja je uhapšena po potjernici u Sarajevu zbog sumnje da je bila saučesnik u ubistvu Ranka Radoševića (54) Eskobara u Rušnju, na jednoj Facebook grupi za čuvanje djece tražila posao, a odmah nakon hapšenja oglasio se administrator grupe s upozorenjem o djevojci.

Naime, na Facebook grupi koja broji više od 10.000 članova, osumnjičena za ubistvo u Rušnju, Azra Šabanović pokušavala je da se angažuje kao dadilja.

Nakon što je vijest o hapšenju djevojke odjeknula, oglasila se i administratorica grupe.

Duže vrijeme se oglašavala

- Dragi članovi, moram sa vama da podijelim link i još jednom ponovim da dobro provjeravate koga angažujete. Nadam se da niko iz naše grupe nije sarađivao sa dole pomenutom djevojkom. Uhapšena je, napustila je grupu prije tri dana, ali se duže vrijeme oglašavala i tražila posao - napisala je administartorica.

Djevojka se na grupi oglasila putem objave 26. januara ove godine, a putem komentara javljala na nekoliko oglasa roditelja koji su bili u potrazi za dadiljom.

Imala dugogodišnje iskustvo

- Drage mame, moje ime je Azra i studentkinja sam master studija sociologije u Sarajevu. Trenutno sam u Beogradu, a u Sarajevo bih morala ponekad otići na dan-dva zbog ispita. Imam dugogodišnje iskustvo sa čuvanjem djece, a do skoro sam čuvala četvoro u jednoj porodici. Lokacijski bi mi najviše odgovarao Zemun i okolina Zemuna, ali ako postoje linije do Vašeg mjesta stanovanja, onda nema problema. Ako Vam je potrebna osoba za čuvanje Vaših mališana javite mi se. Prijatan pozdrav svima - napisala je.

Podsjećamo, Azra Š. (22) uhapšena je 14. marta po potjernici u Sarajevu zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Ranka Radoševića (54) Eskobara u Rušnju.

Krađa automobila 

Kako Telegraf.rs saznaje, ona se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala Golf 4 kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pumpe, a nakon ubistva pobjegli. Prema informacijama s kojima raspolaže Telegraf, ona je bila ta koja je kontaktirala Radoševića, kako bi bili sigurni da će doći da proba vozilo koje su, navodno, prodavali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.