POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Batinaš Marko T. iz Mostara mjesec iza rešetaka

Batinaš Marko T. iz Mostara mjesec iza rešetaka

Tužilaštvo HNK: Nastavljaju istražne radnje. Avaz

Meliha Smajkic

20.7.2023

Na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je jednomjesečni pritvor, prema osumnjičenom Marku T. (28) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna ozljeda iz čl. 172. st. 1. u stjecaju s krivičnim djelom nasilničko ponašanje iz čl. 362. st. 2. KZ F BiH.

Kako je navedeno iz Tužilaštva HNK, osumnjičenom Marku T. se stavlja na teret, da se 17.jula 2023 godine, oko 01:10 sati, u naselju Tekija u Mostaru, zajedno sa R. M. i V. Š. dovezao u vozilu Golf 5, kojim je upravljao R. M., iz pravca mosta Hasana Brkića do mjesta gdje su na klupi pored puta sjedile dvije muške osobe, M. J. i oštećeni H. L.

Oni su se tu zaustavili i naglo izašli iz vozila, pa je Marko T., ničim izazvan od ove dvije osobe koje su sjedile na klupi, bez povoda i razloga, upotrebom drvene palice zamahnuo i udario oštećenog H. L. u predjelu glave. Nakon toga je oštećeni pao na zemlju, da bi ga potom sva trojica nastavili udarati, nanijevši mu teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma prsta ruke, te ozljede u predjelu glave i tijela.

- Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Marku T., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za koje može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna - naveli su iz Tužilaštva HNK.

Dodali su da u saradnji s MUP-om HN/K nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.