VRATILA SE U GRADAČAC

Advokat policajke tvrdi za "Avaz": Dženana nije bila u vezi s ubicom i nije odala Nizaminu lokaciju

Policajka Dženana Selimović vratila se iz Italije prekjučer, od kada obavlja redovne poslove u PU Gradačac

Advokat Bakir Hećimović zastupa Dženanu Selimović. Avaz

16.8.2023

Dženana Selimović, pripadnica PU Gradačac, za koju se sumnja da je bila u vezi s ubicom Nerminom Sulejmanovićem, te da je navodno odala lokaciju na kojoj je bila brutalno ubijena Nizama Hećimović, vratila se prekjučer s godišnjeg odmora u Italiji, te obavlja redovne policijske poslove u Gradačcu, potvrdio je u izjavi za portal „Avaza“ advokat Bakir Hećimović iz Tuzle koji zastupa policajku.

Trenirala u istoj teretani

- Katonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, prema informacijama koje dobivam ja kao branilac Dženane Selimović, provodi opsežnu istragu u vezi navoda i medijskih natpisa da je moja klijentica bila u vezi s ubicom i odala lokaciju na kojoj se nalazila oštećena Nizama Hećimović i da je ista također dojavila da je upravo oštećena prijavila ubicu. Prema dosadašnjem toku istrage, barem ono što je meni poznato, moja branjenica niti je imala vezu s ubicom niti odala lokaciju gdje se nalazi oštećena, niti je prema obimu poslova koje je obavljala to mogla znati niti je znala – kazao je za portal „Avaza“, advokat Bakir Hećimović, objasnivši da je Selimović radila kao pozornik u PU Gradačac.

Kako nam je advokat pojasnio, Selimović je u vrijeme zločina bila na godišnjem odmoru u Italiji prema ranije utvrđenom rasporedu, te je na portalima vidjela šta se desilo.

- Moja klijentica je trenirala u teretani gdje je ubica vodio taj fitnes, jer je on bio profesionalni trener. Oni nikakve komunikacije ni veze nisu imali. Ne postoje ni svjedoci koji tvrde da je bila s njim u vezi. Osim toga, vlasnik teretane u kojoj je ubica radio kao fitnes trener je izjavio da su imali odnos kao i sva druga lica koja dolaze u teretanu. Nema pokazatelja da su imali bilo kakvu vezu - dodao je Hećimović.

Prijavila prijetnje

Kazao je da je Selimović zatražila zaštititu zbog prijetnji ubistvom koje je ovih dana dobijala.

- Ona je tražila zaštitu i jutros su je u njenoj stanici iz tih razloga prebacili u kancelariju radi njene bezbjednosti. Inače je radila kao pozornik.To su gnusne poruke koje se šalju, koje sam ja kao njen advokat imao na uvid. Prijavila je svaku tu prijetnju tako da su oni jutros već poduzeli neke korake u PU Gradačac uvezi tih prijetnji - kazao je advokat Hećimović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.