UŽAS U SUSJEDSTVU

Policajac upucao porodičnog nasilnika koji je prijetio njegovom kolegi

Glavni direktor policije uputio je Stručni tim radi utvrđivanja svih okolnosti i utvrđivanja činjenica u vezi s upotrebom sredstava prisile

Hrvatska policija. Pixsell

FENA

20.8.2023

Prilikom sinošnjeg postupanja nakon dojave o nasilju u porodici, na području Policijske uprave primorsko-goranske policajac je upotrijebio vatreno oružje te je teško povrijedio naoružanog muškarca koji je prijetio drugom policajcu.

Kako je u nedjelju obavijestila policija, prilikom postupanja nakon dojave o nasilju u porodici, policajac je upotrijebio vatreno oružje, tom prilikom povrijeđen je muškarac koji se dovodi u vezu sa zaprimljenom dojavom, a koji je bio naoružan te je, prema dosad utvrđenom, tokom postupanja prijetio vatrenim oružjem drugom policajcu.

Povrijeđeni počinitelj prevezen je u bolnicu te je utvrđeno da je zadobio teške povrede.

Glavni direktor policije uputio je Stručni tim radi utvrđivanja svih okolnosti i utvrđivanja činjenica vezano uz upotrebu sredstava prisile.

Iz policije napominju da u ovom trenutku nisu u mogućnosti iznositi više informacija jer je kriminalističko istraživanje u toku te će nakon završetka obavijestiti javnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.