UČESNIK ZVEZDA GRANDA

Detalji iz istrage: Petrović udario muškarca, navodno bio pijan, pobjegao s lica mjesta, njegov otac tražio dijelove po otpadima

Njegov otac je danima obilazio autootpade, kako bi zamijenio dijelove na automobilu kojim je Mahir usmrtio muškarca

Petrović: Udario muškarca, navodno bio pijan. Grand Online / Facebook

30.8.2023

Nakon stravične nesreće u Gornjem Vakufu-Uskoplju, u kojoj je Mahir Petrović, učesnik "Zvezda Granda", usmrtio pješaka inicijala J.B., portal "Avaza" otkriva detalje istrage. 

Kako saznajemo, Irfan Petrović, otac pjevača, pokušao je da zaštiti sina od krivičnog gonjena, odnosno da sakrije ono što je uradio. On je danima obilazio autootpade, kako bi zamijenio dijelove na automobilu kojim je Mahir usmrtio muškarca.

Mahir je, navodno, bio u alkoholisanom stanju kada je usmrtio muškarca.

- Niko ne može da vjeruje da je to on uradio, svi ga znamo kao pristojnog momka, uspješnog pjevača, koji je pjevao po raznim sijelima, svadbama. Svi smo u šoku – kaže poznanik Mahira Petrovića.

Podsjećamo, 31. jula 2023. godine, u PS Gornji Vakuf - Uskoplje je prijavljeno da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao pješak J.B., dok je vozač putničkog motornog vozila pobjegao s mjesta nesreće.

- Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela M.P., rođen 1997. godine, iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nesreće upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi, dok je za krivično djelo pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela osumnjičen I.P., rođen 1972. godine, iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja - navodi se u saopćenju MUP-a SBK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.