AKCIJA "GALERIJA"

U Bosanskoj Gradišci uhapšeno deset osoba: Pronađene veće količine spida, kokaina i ekstazija

Izvršen je pretres kuća i pratećih objekata na više lokacija

Privođenje osumnjičenih. ATV

B. C.

11.10.2023

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, Policijskom upravom Banja Luka i Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, danas  su proveli operativnu akciju kodnog naziva ,,Galerija“ koja je usmjerena na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga, kojom prilikom je lišeno slobode deset lica inicijala S.L, S.D, M.R, O.Š, D.T, N.J, J.K, A.G, N.Đ, i M.G. svi iz  Bosanske Gradiške, saopćeno je iz PU Bosanska Gradiška.

Pretresena i vozila

Na osnovu naredbe Okružnog suda u Banjoj Luci, izvršen je pretres kuća i pratećih objekata na više lokacija na području grada Bosanska Gradiška koje koriste osumnjičeni, kao i putničkih vozila vlasništvo istih. 

Tom prilikom pronađene su i oduzete opojne droge koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain (27,78 gr), spid (400,50 gr), određena količina tableta ekstazi i MDM, kao i skanka, vatreno oružje, provalnički profesionalni alat, te određena količina novca kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku .

Bit će sprovedeni u Tužilaštvo

Lica se sumnjiče da su počinila krivična djela ,,Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i ''Omogućavanje uživanja opojnih droga'', te će nakon završene kriminalističke obrade biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.