"AVAZ" NA LICU MJESTA

Ekskluzivni video / Pogledajte izvođenje iz Suda osumnjičenih za ubistvo Šveđanina na Stupu

Ročište u Sudu, odlukom sutkinje Adise Zahiragić bilo je zatvoreno za javnost

Izvođenje osumnjičenih za ubistvo - Avaz
Izvođenje osumnjičenih za ubistvo Šveđanina na Stupu - Avaz
Izvođenje osumnjičenih za ubistvo Šveđanina na Stupu - Avaz
Izvođenje osumnjičenih za ubistvo Šveđanina na Stupu - Avaz
Izvođenje osumnjičenih za ubistvo Šveđanina na Stupu - Avaz
+6
S. S.

3.11.2023

Oliver Herbert Peter, koji je uhapšen na području Sokoca, Libanac Abdel Majid el-Oveit (Oweit), koji ima švedski pasoš i Šveđanina Konard Tilus (Tylus) izvedeni su Kantonalnog suda u Sarajevu. Oni se terete za ubistvo Šveđanina Harisa Osterdala (Harris Osterdahl).

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijelo je Kantonalnom sudu u Sarajevu danas prijedlog za određivanje pritvora za trojicu osumnjičenih.


Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, odnosno prikrivati dokazi i utjecati na svjedoke ili saučesnike, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Ročište u Sudu, odlukom sutkinje Adise Zahiragić bilo je zatvoreno za javnost.

"Avaz" saznaje da Tužilaštvo u prijedlogu ne navodi ko je direktni izvršilac ubistva Osterdala, tačnije ko je od trojice osumnjičenih pucao. Osim toga, nije još pronađena ni puška, kao ni municija.

Osumnjičeni su se tokom ispitivanja u Tužilaštvu KS branili šutnjom, kao i danas na sudskom ročištu. Nije utvrđeno kako su došli u BiH, a Tužilaštvo KS, za sada, ima operativne podatke Švedske, koji su u vezi sa sukobima narko klanova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.