SARAJEVO

Suđenje za ubistvo kod pijace "Markale": Bokser spašavao optuženog od napadača

Nakon što su ga brutalno pretukli ispred trgovine, Elvir Sejfić otišao kući po nož kojim je usmrtio Podbičanina i ranio Planju

Ljekari Hitne pomoći na mjestu ubistva. Avaz

10.11.2023

U nastavku suđenja Elviru Sejfiću, optuženom za ubistvo Mirze Podbičanina i pokušaj ubistva Sulje Planje, poznatijeg kao Suljo Domac, Tužilaštvo je završilo s iznošenjem dokaza.

Prikazan snimak

Kako je za „Avaz“ kazao advokat Muhidin Kapo, koji zastupa Sejfića, jučer su pregledani CD-ovi na kojima su videozapisi napada na optuženog ispred trgovine „Konzum“, a što je prethodilo ubistvu i pokušaju ubistva. Zbog ekonomičnosti postupka odobreno je da se snimak ponovi, da odbrana da svoj komentar.

Muhidin Kapo. CIN

- Na snimku se vidi kako je Mirza Podbičanin u „Konzumu“, bez ikakvog razloga, iz okreta pesnicom udario u lijevu stranu optuženog, čovjek samo što nije pao. Oni su ga izvukli iz „Konzuma“ i napolju ga odmah oborili. Suljo Domac je držao Sejfića, a Podbičanin ga je udarao i rukama i nogama. Kad je htio da ustane, on ga je nogama udarao u glavu. Naišao je bokser Adnan Redžović, on ih je rastavio. Sejfiću je tekla krv, sjeo je u auto i otišao. Rekao sam na pretresu: „Vidite, Adnan Redžović ih rastavlja, a oni su uporno nasrtali ponovo da ga udaraju“ - kazao je advokat Muhidin Kapo.

Otišao po nož

Poznato je da je Sejfić, nakon napada ispred trgovine i prijetnji dvojice kriminalaca da će mu silovati kćerku, otišao kući po nož kojim je usmrtio Podbičanina kod pijace „Markale“. Sulju Domca je ranio, polio benzinom i pokušao zapaliti, ali ga je u tome spriječila policija.

Odbrana je predložila da na sljedećem nastavku suđenja optuženi svjedoči u svoju korist.

Prošao pored ljekara

Odbrana je predložila da se kao svjedok sasluša neuropsihijatar Omer Ćemalović, koji je godinama liječio optuženog. Prema riječima advokata, optuženi Sejfić je nakon napada prošao pored Ćemalovića, nije ga ni prepoznao, iako ga je neuropsihijatar godinama liječio. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.