POZNATI KRIMINALCI

Obradov i Samardžija uhapšeni zbog pokušaja ubistva na Palama: Muškarca udarali betonskom pločom

Obojica operativno važe za članove automafije iz Pala

Privođenje Obradova u Sarajevu. Avaz

Z. K.

30.11.2023

Miloš Obradov i Stefan Samardžija iz Pala, poznati kriminalci, uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da ubiju sugrađanina koga su brutalno pretukli, udarajući ga šakama, nogama, ali i betonskom pločom!

Teške povrede

U PU Istočno Sarajevo navode da je pretučeni zadobio povrede opasne po život i hospitaliziran je u bolnici ”Srbija” u Istočnom Sarajevu. Motiv sukoba se istražuje, a ATV nezvanično saznaje da je žrtva pretrpjela veoma teške povrede, budući da je udaran betonskom pločom, teškom gotovo 30 kilograma.

- M.O. i S.S. iz Pala uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo pokušali ubistva, tako što su fizički napali lice i nanijeli mu povrede opasne po život - navode u PU Istočno Sarajevo.

Dodaju da su uviđaj na licu mjesta izvršili policijski službenici u prisustvu dežurnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštvu Istočno Sarajevo.

- Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati tužiocu OJT Istočno Sarajevo u dalju nadležnost - navode u policiji.

Obradov i Samardžija imaju bogat kriminalni dosje i dovodili su se u vezu s planiranjem ubistva Damira Ostojića Šijana, koji je izrešetan 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci. Zbog tog slučaja obojica su mjesecima bili u pritvoru iz kojeg su pušteni u nedostatku dokaza, a u međuvremenu je protiv njih obustavljena istraga za taj zločin.

Zapaljeno auto

Obojica operativno važe za članove automafije iz Pala. U istrazi Šijanovog ubistva dovođeni su u vezu s krađom Škode Octavije koja je korištena u ubistvu, te krađom registarskih oznaka koje su postavljene na to vozilo. Octavija je nakon zločina pronađena zapaljena u selu Šešići kod Gornje Piskavice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.