AKCIJA "TOKIO"

Sa Samardžijom na Jahorini privedena i bivša supruga Milana Tegeltije

Ona je pronađena u jednom apartmanu koji je Samardžija iznajmio u jednom od hotela na Jahorini

Mladen Samardžija i Tijana Tegeltija. Interpol - Facebook

S. S. / ATV

11.12.2023

U akciji "Tokio", u kojoj je uhapšen jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca Mladen Samardžija (33), privedena je i Tijana Tegeltija, bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milana Tegeltije i savjetnika Milorada Dodika, potvrđeno je za ATV.

Kako saznaje ATV, nju su pripadnici SAJ i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS zatekli u apartmanu koji je Samardžija iznajmio u jednom od hotela na Jahorini.

Ona je duže vrijeme bila u vezi sa bjeguncem sa Interpolove potjernice, nezvanično saznaje ATV.

Podsjetimo, za Samardžijom je Slovenija raspisala međunarodnu potjernicu jer je nedostupan pravosudnim organima te zemlje koji ga potražuju radi vođenja postupka za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima. Za ista djela osumnjičen je i u BiH. Kako je saopćio MUP RS, istraga protiv njega vođena je u saradnji sa Tužilaštvom BiH, te je dokumentovano da je Samardžija nakon bjekstva iz Slovenije nastavio da rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području Еvropske unije, BiH, Srbije i Crne Gore.

- Istragom je dokumentovan prevoz i prodaja preko 40 kilograma opojne droge kokain i pola kilograma opojne droge heroin. Do sada je oduzet jedan kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 evra, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila - saopćio je MUP RS.

Prema nezvaničnim informacijama Samardžija je, preko kurira iz Slovenije, organizovao transport i prodaju narkotika u zemljama regiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.