IZNENADNI NAPAD

Detalji pokušaja ubistva kod Banje Luke: Zagrljeni izašli sa slave, a za deset minuta upucao poznanika

Podigao pištolj i u pravcu Dejana ispalio dva hica

Uhapšeni Stefan Glavić. Facebook

B. C. / Srpskainfo

12.1.2024

Stefan Glavić i ranjeni Dejan Višekruna zajedno su zagrljeni izašli sa slave, a samo nekon deset minuta desio se pokušaj ubistva, rekao je izvor Srpskainfo.

Podsjetimo, u noći između 8.i 9. januara Stefan Glavić je teško ranio Višekrunu u Ljubavčevu kod Banje Luke.

Glaviću je zbog pokušaja ubistva određen jednomjesečni pritvor, dok se Višekruna nalazi na liiječnju u UKC Srpske.

Priznao da je pucao u Višekrunu

Sagovornik Srpskainfo objašnjava da još uvijek se ne zna šta je navelo Glavića da pokuša ubiti Višekrunu.

– Tokom ispitivanja Glavić je priznao da je pucao na Višekrunu, ali nakon što se oštećeni ispita bit će poznato šta je dovelo do ovog sukoba – kaže naš sagovornik.

Glavić i Višekruna su 8. uvečer došli kod zajedničkog prijatelja B. E. na slavu. Dok su bili u kući, između njih nije bilo nikakvih tenizija i normalno su komunicirali.

– Višekruna je prvi došao na slavu oko 21. sat i pio je rakiju, ali nije bio pijan. Oko ponoći je na slavu došao i Glavić koji je bio u prilično pijanom stanju, ali između nih nije bilo sukoba. Svi su se šalili i družili – kaže izvor upućen u istragu.

Ističe da je oko jedan sat iza ponoći Višekruna ustao i pozdravio se i rekao da ide kući. Odmah iza njega ustao je i Glavić i rekao da ide i on pošto je umoran.

– Njih dvojica su pozdravili i zagrljeni izašli iz kuće, zbog čega niko nije mogao posumnjati da bi se mogao desiti neki problem. Međutim, samo desetak minuta kasnije začula se galama, ali i pucnjava – pojašnjava sagovornik Srpskainfo.

Majka pokušala da ih rastavi

Svjedoci tvrde da su ih vidjeli kako se naguravaju na putu i da je u jednom trenutku Višekruna rekao „Pucaj, pucaj“. Njihov sukob je pokušala rastaviti Stefanova majka, ali je pala dok je ih je razdvajala.

– Tada je Stefan podigao pištolj i u pravcu Dejana ispalio dva hica, dok se čulo da neko od svjedoka govori „ Ne, ne pucaj“. Jedan od očevidaca je pritrčao i uhvatio Stefana za ruku, a on je tom prilikom u vazduh ispalio pet ili šest hitaca, a zatim je pištolj bacio u snijeg – rekao je pomenuti izvor.

Nakon što ga je pogodio sa dva hica, Višekruna je pao na zemlju i ležao u lokvi krvi.

Prisutni koji su se tu zatekli, među kojima je bio i Stefanov otac, pokušali su pomoći povrijeđenom mladiću i stavili su ga u vozilo i odvezli u Hitnu.

Stefanova majka je tokom saslušanja u policiji tvrdila da je on htio da zagrli Dejana da se pomire, ali da je Višekruna rekao da to mogu riješiti samo tučnjavom.

Svjedoci su ispričali i da dok je Višekruna ležao na zemlji da je Glavić galamio na njega i govorio „Ubiću te p..“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.