"AVAZ" SAZNAJE

Ovo je napadač kojeg su policajci u Starom Gradu savladali kada ih je pokušao udariti šakom

Hoćemo ovakve policajce na ulicama, jedan je od komentara na društvenim mrežama

Mirza Karjašević. Facebook

13.2.2024

Kako portal "Avaza“ saznaje, policajce je u ulici Alifakovac, općina Stari Grad, sinoć napao Mirza Karjašević (35), nastanjen u Bijeljini s privremenim boravkom u Sarajevu. On je priveden i zadržan u policiji.

Vodio pitbula bez brnjice

Kako saznaje portal "Avaza“, policajci su sinoć u ulici Alifakovac izašli na intervenciju nakon poziva građana da muškarac vodi psa pitbula bez brnjice i povoca.

Nakon što su mu prišli i tražili dokumente muškarac je odmah krenuo šakom na jednog od njih. Međutim, spremnost policajca i brzina je zaustavila napadača koji je na kraju uhapšen.

Nakon napada na policajca stigle su brojne reakcije građana na društvenim mrežama.

Jedan od građana kazao je da je sinoć bio na licu mjesta i sve vidio. Rekao je da se radi o čovjeku koji maltretira cijeli Stari Grad te je pohvalio policajce.

- Smotali su ga brzo. Spremni momci, vidi se na njima. Hoćemo ovakve policajce na ulicama – dodao je Sarajlija.

Vidio napad na policajce

Drugi je dodao da je i on gledao scenu napada na policajca te je istakao kako ih treba nagraditi i da je lijepo vidjeti mlade i sposobne policajce na ulici.

Kako su ranije mediji pisali, Mirza Karjašević je 2014. bio deportovan iz Danske zbog sukoba sa zakonom i nekoliko počinjenih krivičnih djela. Njemu je tada bio zabranjen ponovni ulazak u Dansku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.