SVIREPO UBISTVO

Muškarac ubio ženu nadomak Tuzle

Iz MUP-a TK su naveli da je do prijave došlo nakon što je uočio da je strani državljanin krvav

Policija na licu mjesta. A. Bešić

N. H.

21.2.2024

U naselju Lipnica u blizini Tuzle dogodilo se ubistvo, a riječ je o tome da je muškarc ubio ženu. 

Kako su kazali iz Uprave policije MUP-a TK, danas oko 11:50 sati, dežurna služba PS Zapad obaviještena je od građana da se njegovi prijatelji S. B. i E. S. T., nastanjeni u tom naselju, ne javljaju na pozive. 

Također, dodali su da se neposredno prije javljanja zabrinutog građana na videopoziv javio  E. S. T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S. B., nakon čega je zatražio intervenciju policije.

- Na mjesto događaja, odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla i muškarac E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći - kazala je glasnogovornica uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.