UDARILI U SLUŽBENO VOZILO

Ovo je kombi u kojem su krijumčari ljudima prevozili migrante: I dalje se nalazi pored puta u Blažuju

Pod nadzorom Tužilaštva BiH obavlja se dokumentiranje počinjenih krivičnih djela i kriminalistička obrada osumnjičenih osoba

Blažuj. Avaz

1.3.2024

U Blažuju pored ceste se i dalje nalazi kombi u kojem su se nalazili krijumčari ljudima, koji su od Višegrada do Sarajeva prevozili 11 migranata.

Podsjećamo, kako je ranije objavio "Avaz", oni su se oglušili na naredbe policijskih službenika.

11 osoba afroazijskog porijekla

Kako je "Avaz" ranije objavio, tokom potjere u Sarajevu pripadnici MUP-a KS uspjeli su zaustaviti vozilo. Tom prilikom kombi je udario u službeno vozilo i sletio u jarak nakon što mu je pukla guma.

O ovom događaju saopćenjem za javnost oglasila se i Granična Policija BiH, navodeći da je 1. marta spriječeno krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla, a prema izjavama osoba radi se o osam državljana Sirije, dva Palestine i jednog državljanina Egipta.

- Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice na području Višegrada kad se osoba, državljanin BiH, koja je upravljala vozilom oglušila o naredbe policijskih službenika Granične policije BiH i nastavila s kretanjem u pravcu Rogatice i Sarajeva. Nakon potjere, vozilo je zaustavljeno na području mjesta Blažuj, Sarajevo, gdje su dvije osobe, državljani BiH, koje su upravljale vozilom i prevozili migrante lišene slobode. U potjeri i zaustavljanju vozila, pomoć Graničnoj policiji BiH pružili su policijski službenici MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo koji su uspjeli zaustaviti vozilo - saopćeno je iz Granične policije BiH.

Obaviještena Služba za strance

Pod nadzorom Tužilaštva BiH obavlja se dokumentiranje počinjenih krivičnih djela i kriminalistička obrada osumnjičenih osoba.

O događaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.