ZLOSTAVLJAO JE GODINAMA

Detalji brutalnog nasilja u Istočnom Sarajevu: Pretukao djevojku metalnom palicom, prijetio da će je ubiti od batina i izbosti

Tužilaštvo nasilnika jučer pustilo na slobodu pa opet privelo

Policiji prijavljeno slučaj. Facebook

2.3.2024

Službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uhapsili su D. B. iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivična djela teška tjelesna povreda i tjelesna povreda.

Nanio teške tjelesne povrede

- D.B. se sumnjiči da je proteklom vremenskom periodu više puta fizički napadao lice iz Istočne Ilidže, te je 22. februara u Beogradskoj ulici u Istočnom Sarajevu upotrebom fizičke snage i metalne palice istoj nanio teške tjelesne povrede. Obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo - saopćeno je u petak iz PU Istočno Sarajevo.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je uhapšen Dean Blažić iz Istočnog Sarajeva.

Kako saznajemo u dužem periodu za cijelo vrijeme, više od godinu i po dok su bili u vezi, on je djevojku kontinuirano zlostavljao i tukao. Ona je to krila od straha, te naivno misleći da će se njegov odnos popraviti.

Fotografije modrica na tijelu djevojke dostavljene policiji. Facebook

Prijetio joj je porukama: “Izbost ću te u glavu”, “Ubit ću te od batina”. Djevojku je tjerao da bude u kući kad on spava, branio joj da izlazi napolje, tukao ju je u automobilu i palicom takozvanom “specijalkom”.

Djevojka posjeduje i ozljedni list, nakon što joj je 6. januara probio bubnu opnu.

Pušten pa priveden

Sve je kulminiralo prije nekoliko dana kada joj je nanio teške povrede metalnom palicom. Djevojka ga je prijavila policiji koja ga je odmah lišila slobode. Policija je u posjedu snimaka, prijetećih poruka i fotografija na kojima se vide modrice po cijelom tijelu.

I pored svega, uslijedila je nevjerovatna odluka Tužilaštva u Istočnom Sarajevu koje je jučer nasilnika pustilo na slobodu. On je to iskoristio te je pokušao utjecati na svjedoke.

- Tužilaštvo ga je pustilo na slobodu u 12 sati, on je u 13 sati nazvao svjedoka, pa je ponovo priveden u 14 sati. Ne znam šta rade, zar treba da se ponovi Gradačac - kazao nam je izvor iz istrage.

Umjesto nad osumnjičenim, uslijedila je tortura nad žrtvom, od koje je zatraženo da preda svoj mobitel iako su svi videozapisi dostavljeni policiji. Tužilaštvo i nakon više dana od prijave još nije uzelo izjavu od djevojke.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.