POSTOJI SNIMAK

Policija objavila detalje nesreće u Rajlovcu: Vozačica Citroena zadobila teške povrede

Četvero prevezeno u KUM UKC-a Sarajevo

Policija na mjestu nesreće. Avaz

B. C.

13.3.2024

Iz MUP-a  Kantona Sarajevo saopćeni su detalji teške saobraćajne nesreće koja se jučer dogodila u Rajlovcu kada se vozač Renaulta zabio u Citroen.

- Dana 12.03.2024. godine u 07:25 sati u ulici Safeta Zajke, područje općine Novi Grad, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila Citroen, kojim je upravljala E.Č., rođena 1982. godine, nastanjena u Sarajevu i putničkog motornog vozila Renault, kojim je upravljao N.Č., rođen 1982. godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je 42-godišnjakinja, dok su lakše tjelesne povrede zadobili 42-godišnji vozač Renaulta i putnici iz vozila Citroen S.Š., rođena 1984. godine, nastanjena u Sarajevu i A.N. rođen 2004. godine, nastanjen u Sarajevu - navedeno je iz MUP-a KS. 

Povrijeđenima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega su prevezeni na KUM UKC-a u Sarajevu i svi su upućeni na kućno liječenje. 

- Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode - saopćeno je iz MUP-a KS. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.