BANJA LUKA

Predložen pritvor Draženku Raduloviću osumnjičenom za ubistvo sugrađana: Policija otkrila nove detalje

Tužilac je predložio određivanje mjere pritvora zbog vanrednih okolnosti

Dovođenje osumnjičenog. ATVBL.RS

Z. K.

21.4.2024

Okružno javno tužilaštvo Banje Luke predložilo je Okružnom sudu da odredi pritvor Draženku Raduloviću (41) iz banjalučkog naselja Kola zbog sumnje da je ubio sugrađanina, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Više udaraca

Nakon što mu je oštećeni čiji su inicijali R.V. 19. aprila oko 1.30 časova u mjestu Kola razbio vjetrobransko staklo na automobilu, osumnjičeni je drvenom letvom zadao više udaraca oštećenom po glavi nanijevši mu povrede od kojih je preminuo.

Tužilac je predložio određivanje mjere pritvora zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom d‌jelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža, koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice, te bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemiravanjem javnosti, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Tijelo pronađeno u petak

Iz Policijske uprave Banja Luka jučer je saopšteno da je tijelo R.V. pronađeno u petak, 19. aprila u 6.35 sati u blizini osnovne škole u banjalučkom naselju Kola.

Obdukcijom, koja je izvršena u Zavodu za sudsku medicinu RS, utvrđeno je da je smrt lica R.V. nastupila nasilno, kao posljedica više nanesenih udaraca tupim predmetom u glavu.

U saopštenju policije navedeno je i da su, prema naredbi sudije Okružnog suda u Banjoj Luci, 19. aprila pretreseni stan i automobil koje koristi D.R. i tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog d‌jela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.