VRŠNJAČKO NASILJE

Dječak (14) u Puli napadnut dok je šetao psa, teško je povrijeđen

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja te intenzivno tragaju za počiniteljima

Napadnuti dječak je učenik osnovne škole Veli Vrh. Srecko Niketic/PIXSELL

N. Aj.

14.5.2024

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se u ponedjeljak u Puli kada je nekoliko osoba na Paduljskom putu fizički napalo maloljetnika kojem je ljekarska pomoć pružena u pulskoj Općoj bolnici, gdje je utvrđeno da je teže povrijeđen, saopćeno je iz istarske policije.

Policija je prijavu o tom incidentu zaprimila jučer oko 16 sati od roditelja napadnutog 14-godišnjeg dječaka, a policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja te intenzivno tragaju za počiniteljima.

- To je u ovom trenutku sve što možemo iznijeti u javnost. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a na koji je način dječak napadnut i koji je bio povod tom incidentu predmet je samog istraživanja - potvrdili su iz policije.

Dodali su kako se utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do ovog napada.

Neslužbeno se saznaje, prenose hrvatski mediji, kako se incident dogodio u blizini kuće dječaka, koji je učenik osmog razreda osnovne škole Veli Vrh, a napadnut je dok je šetao psa.

Dječak je teže povrijeđen te mu je u pulskoj bolnici pružena ljekarska pomoć. Nije zadržan u bolnici već je pušten na kućnu njegu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.