PRUGA ŠAMAC-DOBOJ

Mercedes podletio pod lokomotivu

Mašinovođa je, kako navode, uvidjevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju

Automobil podletio pod lokomotivu. Željeznice RS

N. Aj.

18.5.2024

Automobil marke Mercedes podletio je pod lokomotivu Željeznica RS na putnom prelazu na izlazu iz opštine Modriča danas u 12.25 sati na pruzi Šamac-Doboj, saopćile su Željeznice RS na svom Facebook profilu.

Mašinovođa je, kako navode, uvidjevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost udes nije mogao izbjeći.

- Na lice mjesta po prijavi vanrednog događaja, pored službe Hitne pomoći izašli su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kao i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske. Uviđaj je i dalje u toku, a povrijeđenih u vanrednom događaju nema - naveli su iz ŽRS.

Dodaju da je putni prelaz u Modriči osiguran saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Željeznice RS apeluju na sve učesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima puta i vremena, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo na taj način izbjeći i smanjiti nezgode i udesi, koji mogu imati tragične posljedice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.