UGLJEVIK

Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga: Muškarac iz Bijeljine završio iza rešetaka

On je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a Osnovni sud u Bijeljini odredio mu je pritvor

Oduzete tri automatske puške. Nezavisne novine

D. R.

19.5.2024

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen pritvor a kod kojeg je prilikom pretresa pronađen hekler sa prigušivačem, eksploziv, automatske puške, više detonatora sa daljinskim upravljačima i kapislama, kao i droga, pišu Nezavisne novine.

Naime, službenici Policijske uprave Bijeljina, u petak su uhapsili Ž.S. kojeg terete za neovlaštenu proizvodnju i promet droga i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

On je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a Osnovni sud u Bijeljini odredio mu je pritvor.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini pod nadzorom nadležnog tužilaštva policijski službenici izvršili su pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije na području Ugljevika koje koristi lice Ž.S. u cilju pronalaska predmeta koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

Oduzet arsenal oružja. Nezavisne novine

- Prilikom pretresa pronađen je i privremeno oduzet hekler sa prigušivačem i pripadajućim okvirom, 15 pakovanja plastičnog eksploziva, tri automatske puške, oko 450 komada municije različitog kalibra, šest detonatora sa daljinskim upravljačima i inicijalnim kapislama, šest inicijalnih kapisli, devet okvira za automatsku pušku, manja količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, kao i ostali premeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela - navode iz PU Bijeljina.

Navedene aktivnosti spovodili su policijski službenici Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.