POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Policija identifikovala muškarca (23) koji je u Sarajevu napao ženu i maloljetnika (14) zbog majice "Delije sever"

Obaviješten je dežurni tužilac koji je predmetni događaj okvalifikovao kao Nasilničko ponašanje, dodali su

MUP KS: Bit će poduzete predviđene mjere (Fotografija ne prikazuje događaje iz članka). Avaz

24.5.2024

Nakon što se u medijima pojavila informacija da su jučer u blizini tržnog centra SCC u Sarajevu napadnuti majka i njeno maloljetno dijete (14) zbog majice na kojoj piše "Delije sever“ kontaktirali smo MUP KS, koji nam je potvrdio navode.

Oni ističu da je PU Centar putem telefona obaviještena od strane građane S.V. da su ona i njen maloljetni sin napadnuti od strane nepoznatog muškarca u ulici Vrbanja.

- Obaviješten je dežurni tužilac koji je predmetni događaj okvalifikovao kao Nasilničko ponašanje (član 362. stav 1. KZ FBiH). Radeći na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su identifikovali 23-godišnjeg muškarca za kojeg postoji sumnja da je izvršilac ovog krivičnog djela i prema kojem će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, u skladu s odlukama postupajućeg tužioca – kazala je za portal “Avaza” portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

Podsjećamo, ranije je majka djeteta za ATV kazala da su joj čupali dijete i nasilno mu skinuli majicu, a nju odgurnuli, nakon čega je pala I povrijedila koljena I dlanove.

- To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su vidjeli da je majica sa obilježjima Crvene zvezde. “Skidaj četničku majicu, šta si to obukao, ubit ću te, povrijedit ću te, skidaj”. Djetetu je bilo neprijatno da skida majicu jer će ostati go. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobjegli s majicom – rekla je majka djeteta za ATV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.