DIJASPORA

KUD "Ljiljan": Bosansko sijelo u Minhenu

Piše: O. Boškailo

11.12.2017

U organizaciji Bosanskog kulturno umjetničkog društva "Ljiljan" iz Minhena ovog vikenda upriličeno je bosansko sijelo u Minhenu a sve povodom trogodišnjice osnivanja ovog jako uspješnog KUD-a. 

Dupke popunjena sala punih pet sati odisala je igrom i pjesnom, a okupljeni su tek iza ponoći otišli svojim domovima. 

Na samom početku programa predsjednik BKUD Mehmed Sadiković pozdravio je sve prisutne zaželivši im lijepo i ugodno večer te pozvao sve prisutne da svojom igrom, pjesmom i druženjem uljepšaju sebi ovo večer. Nakon toga, Generalni konzul BiH u Minhenu Ruzmira Tihić-Kadrić također je pozdravila posjetioce i zahvalila na pozivnici rekavši kako su ove manifestacije najljepše druženje i da se osjeća lijepo kad vidi bh građane kako se znaju veseliti i zaigrati. Također, podržala je i rad ovog KUD-a.

Nakon uvodnog govora nastupili su domaćini BKUD "Ljiljan" od najmlađih do najstarijih koji su svojim koreografijama mamili aplauze. KUD "Behar" iz Salcburga došao je da uveliča manifestaciju i svojim nastupom je uveliko doprinio ukupnom dojmu i manifestaciji. U pauzama je nastupila i estradna umjetnica "MONI".

- Ovo su manifestacije koje zbližavaju Bosance i Hercegovce. Večeras sam imao priliku upoznati mnoge naše zemljake iz Austrije, tačnije Salcburga. Bilo je lijepo i mislim da ovakvih manifestacija grad Minhen treba imati puno više - rekao nam je Mirsad Kurić, aktivni član BKUD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.