OFENBAH

U džematu diskutirali o prevenciji kriminala na internetu

B. ŠIŠIĆ

26.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U prostorijama džemata Bosanski-kulturni centar (BKC) u njemačkom gradu Ofenbahu održano je predavanje o temi „Prevencije kriminala na internetu, o koristima i opasnostima digitalnih medija i kako se od toga najbolje može zaštititi“.

Predavanje je održano u saradnji s predstavnicima grada Ofenbaha. Gosti predavači su bili kriminalni komesar Markus Vortman (Wortmann), stručni savjetnik za prevenciju kriminala na internetu, komesar za kriminal Mojgan Bodenstedt, zadužena za migrante ispred policijskog odjela Zidosthesen, Husametin Erjilmaz (Hüsamettin Eryilmaz), Roza Keter (Rosa Kötter) u ime stranke SPD grada Ofenbaha, kao i njen kolega Abdelkader Rafoud.

Moderator je bio Adem ef. Hasanović iz džemata BKC Ofenbah.

Uvodnu riječ je imao hafiz Elvedin Bilić, predsjednik džemata BKC Ofenbah. Po završetku predavanja hafiz Bilić uručio je i prigodne poklone gostima, turističku knjigu o ljepotama Bosne i Hercegovine.

Poslije Bilića riječ je dobila Mojgan Bodenstedt, a ona je ukratko predstavila projekt AK SifA (Arbeitskreis Sicherheit für Alle – Radna grupa, sigurnost za sve), na kojem i BKC Ofenbah već duži niz godina uzima učešće.

Prisutnima se obratio Vortman, stručni savjetnik za prevenciju kriminala u internetu (Präventionsfachberater Cybercrime). Na interesantan način i uz aktivno učešće prisutnih (omladine s područja medžlisa Frankfurt) održao je predavanje o temi prevencije kriminala u internetu, o koristima i opasnostima digitalnih medija i kako se možemo najbolje zaštititi.

Po završetku predavanja, hanume i omladina BKC Ofenbah su ugostili prisutne raznim kulinarskim bh. specijalitetima.

Ovim predavanjem BKC iz Ofenbaha samo je nastavio saradnju s predstavnicima grada i tamošnjom policijom.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.