NJEMAČKA

Predstavnici Ofenbaha dobili knjige o BiH

Razgovaralo se o aktivnostima kluba i džemata, te planovima za budućnost, kao i o nastavku saradnje

Zajednička fotorafija

Bato ŠIŠIĆ

22.5.2019

Bosanski kulturni centar iz Ofenbaha sigurno je jedan od najstarijih u Njemačkoj i s tradicijom koja svih tih godina postajanja i rada gaji i promovira sve ono najbolje što je vezano za BiH. 

U okviru centra djeluje i jedan od aktivnijih džemata u Njemačkoj, a njihov rad, poštovanje prema državi u kojoj djeluju i rade primijetili su i priznali i predstavnici grada Ofenbaha, s kojima džemat ima godinama odličnu saradnju. Tako su nedavno prostorije kluba posjetili predstavnici grada Ofenbaha Sabina Gros (Sabine Gross), Simon Lehner (Simone Lechner), Luiđi Masala (Luigi Massala) i Rauf Abdulkader, koji je došao u ime Savjetodavnog odbora za strance. 

Bili su lijepo ugošćeni od domaćina, a dočekali su ih predsjednik Elvedin Bilić, Ismet Velagić, Fadil Junuzović, Kasema Kamberi, Amina Hadžiavdić, Selma Bevab, Hadžija Velagić, Sebila Plančić...


Članice BKC-a

Razgovaralo se o aktivnostima kluba i džemata, planovima za budućnost, kao i nastavku saradnje. BKC Ofenbah poznat je po tome da dva puta godišnje orgnizira malonogometni turnir, na koji se prijave desetine ekipa, pa je i to veoma dobro podržano od grada.

Gosti su upoznati o narednim aktivnostima, a svake godine BKC Ofenbah organizira iftar, na koji budu pozvani predstavnici grada i policije.

Bilo je riječi i o džematskom horu koji sačinjavaju najmlađi članovi centra i džemata, a prvi koji im je pružio novčanu pomoć bio je bh. biznismen Fadil Junuzović.

Na kraju posjete Ismet Velagić i Elvedin Bilić gostima su uručili poklone, odnosno knjige o BiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.