BIZNIS

Grad Livno i USAID održali sastanak s livanjskom dijasporom

Također su prikazani primjeri uspješnih stranih investicija i inicijativa dijaspore u Livnu

Sa sastanka. USAID

A. O.

4.8.2023

Drugi sastanak gradonačelnika Darka Čondrića i predstavnika Gradske uprave s predstavnicima livanjske dijaspore održan je u petak u Velikoj vijećnici Grada Livna sa zaključkom kako su poslovne i kulturne veze, kao i dobra integriranost koju naša dijaspora ima u stranim zemljama kvalitetna osnova za poboljšanje imidža Livna u svijetu.

Razgovaralo se i kako dijaspora može biti ključan pokretač razvoja, ali da je posebno važno raditi na umrežavanju, kreiranju jakih i održivih livanjskih zajednica i organizacija u inozemstvu, kao i poticati i promovirati inicijative koje daju doprinos razvoju socijalnih, ekonomskih i kulturnih procesa u Livnu.

Predstavljen je i USAID projekt "Diaspora Invest" jer je Grad Livno jedna od 24 jedinice lokalne samouprave širom Bosne i Hercegovine koja sudjeluje u projektu.

Nedim Jahić, predstavnik navedenoga projekta, govorio je o zajedničkim mehanizmima i primjerima dobre prakse, kao i tome kako je Livno jedan od izvrsnih primjera proaktivne prakse i spremnosti lokalnih vlasti na angažmanu mapiranja dijaspore i mobilizaciji njenog potencijala za dobrobit zajednice.

Također su prikazani primjeri uspješnih stranih investicija i inicijativa dijaspore u Livnu.

Zaključeno je da je potrebno stvoriti nove poslovne kontakte koji mogu rezultirati uspješnim partnerstvima jer, kako je rečeno, "zajedno možemo stvoriti uvjete u kojima će se otvarati nova radna mjesta i graditi budućnost za Livno".

Razmjenom ideja, znanja i iskustava, očekuje se poticanje investicija i gospodarski rast, priopćeno je iz USAID-a.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.