GLOBUS

Albanijom vladaju narko-karteli!? | Beriša: Rama švercuje drogu, u tunelima devet milijardi eura

Wikipedia

Avaz.ba

26.10.2017

Bivši albanski premijer i predsjednik Salji Beriša (Berisha) optužio je albansku vladu da direktno kontrolira šverc droge u Albaniji.

Prema njegovim riječima, "više od devet milijardi eura droge sakriveno je u albanskim tunelima", prenijeli su danas makedonski mediji.

U intervjuu za televiziju News 24, Beriša je optužio albansku vlast, predvođenu premijerom Edijem Ramom, da je direktno umiješana i da kontrolira proizvodnju i šverc marihuane u Albaniji.

- Premijer Edi Rama je direktno umiješan u proizvodnju, a sada i u sakupljanje droge... Tvrdim da je više od devet milijardi eura droge sakriveno u tunele u Albaniji - rekao je Beriša. 

On je rekao da su optužbe protiv bivšeg ministra unutrašnjih poslova Sajmira Tahirija tačne, jer je, kako je rekao, Tahiri "imao svoju ulogu u bandi porodice Habnilaj, koja je obavljala veliki šverc droge od Albanije do Italije", za šta Italija ima i argumente. 

Prema njegovim riječima, "ima argumenata i da je brat sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Fastmira Džafaja dio velikog šverca albanske droge u inozemstvo", prenela je agfencija Makfaks, prenosi thebosniatimes.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.