GLOBUS

Francuska: Masovne tuče u prodavnicama zbog snižene cijene Nutele

Avaz.ba

25.1.2018

Na društvenim mrežama objavljene su snimke potpunog haosa i histerije koja je nastala u francuskim prodavnicama zbog sniženja cijene Nutele od 70 posto. 

U četvrtak je u trgovinama širom Francuske zavladao haos koji su neki francuski mediji nazvali "općim ustankom". Objavljene snimke prikazuju nevjerovatne gužve u trgovinama zbog Nutele, čija cijena je snižena 70 posto. 

Kupci na snimkama se naguravaju, vrište i čine sve kako bi se domogli omiljenog čokoladnog namaza. Prema izjavama svjedoka, u nekim trgovinama došlo je i do krvavih tuča.

"Ponašaju se kao životinje. Jednu ženu su čupali za kosu, bacali su kutije ljudima na glave, jednoj starijoj ženi su raskrvarili ruku. Bilo je užasno", izjavila je mušterija jedne trgovine za novine Le Progres.

U Ostrikortu u sjevernoj Francuskoj policija je morala smirivati nasilne kupce, a slični incidenti prijavljeni su u više gradova.

U općoj borbi za Nutelu, koja je danas koštala 1,40 umjesto 4,50 eura, učestvovali su i zaposlenici trgovina, piše The Local.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.