PORUKA OHRABRENJA

Ambasada SAD u Skoplju: Važno je da Sobranje nastavi s reformama

Kurir.rs

16.3.2018

U saopćenju Ambasade SAD u Skoplju podsjeća se da je premijer Zoran Zaev jučer rekao da je dužnost i odgovornost vlade i političkih lidera u Makedoniji da slijede interese svih građana u Makedoniji.

Što se tiče Zakona u upotrebi jezika zamjenik premijera Bujar Osmani je početkom sedmice u Briselu potvrdio da će makedonska vlada poslati zakon Venecijanskoj komisiji da procijeni i da preporuke da bi se osiguralo da zakon bude u skladu sa evropskim standardima, navela je Ambasada SAD. 

Ambasada naglašava da je zvaničnik Stejt departmenta Ves Mičel (Wess Mitchell) u utorak u Skoplju rekao da je Makedonija načinila ogroman napredak u procesu izgradnje snažne demokratije.

- Važno je da makedonski parlament nastavi sa svojom agendom i fokusira se na neophodne reforme sa svim partijama koje su rekle da ih podržavaju na putu ka evropskim i euroatlantskim integracijama zemlje, saopćila je Ambasada SAD u Skoplju reagirajući na posljednje događaje u vezi sa usvajanjem Zakona o upotrebi jezika u Sobranju.

Makedonija ima šansu da napravi napredak na svom putu ka EU i NATO-u, koji podržava velika većina građana, zaključila je Ambasada SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.