GLOBUS

Poznat identitet napadača iz Toronta koji je ubio 10, a ranio 15 ljudi

Index.hr

24.4.2018

Osumnjičeni za napad kombijem na pješake u Torontu, u kojem je, prema najnovijim podacima, poginulo desetero, a ranjeno 15 ljudi, jeste 25-godišnji Alek Minasian (Minassian), javila je u ponedjeljak televizija CBC.

Vozač unajmljenog bijelog kombija namjerno se zaletio u masu ljudi u sjevernom dijelu Toronta, saopćili su policija i bolnički izvori, prenosi Index.hr.


CBC je objavio da je Minasian iz Ričmond Hila, predgrađa Toronta, a na njegovom LinkedIn profilu piše da je student fakulteta Seneca u Nort Jorku. Ari Bluf ispričao je za CBC da je pohađao istu osnovnu školu kao i Minasijan, kojeg je opisao kao samotnjaka: "Nikada ga nisam vidio s prijateljima. Mislim da nije bio previše društven, obično bih ga viđao samog u hodnicima ili u kantini."

Vozač je u pritvoru, objavila je policija. Prema riječima šefa policije, motivi napada još nisu poznati, no, prema riječima kanadskog ministra za javnu sigurnost, napad u Torontu nema veze s pitanjem nacionalne sigurnosti.

Šef policije Mark Senders (Saunders) kazao je da se čini da je incident namjerno izazvan te da je vozač unajmljenog kombija priveden bez otpora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.