GLOBUS

Ivana Tramp: Don je kao dobro francusko vino

CdM

24.4.2018

Bivša supruga američkog predsjednika i uspješna poduzetnica Ivana Tramp (Trump) kaže da je Donald Tramp kao dobro francusko vino, koje ne treba pomjerati i transportirati.

Tramp je nakon posjete Beogradu otputovala u Zagreb, gdje je promovirala svoju novu knjigu “Vaspitanje Trampovih”, ali i bila počasna članica žirija Miss Universe Hrvatske. 

U intervjuu za Jutarnji.hr osvrnula se na djecu koju ima s predsjednikom SAD, Donalda mlađeg, Ivanku i Erika, o čijem vaspitanju je i pisala u knjizi. Najvažnije stvari kojima ih je naučila su, kako je rekla, da ne varaju, ne kradu i ne lažu, kao i da se ne drogiraju, ne piju i ne puše, ali da rade. Iako su, tvrdi, imali divan život, dvije stvari u vaspitanju bile su od presudne važnosti: da konstantno budu zaposleni, da ne bi upali u neprilike i kako bi otkrili šta ih zanima, te da im se nikad ne da previše novca.

Iako to nije česta pojava, Ivana Tramp ima izuzetno prijateljski odnos s bivšim suprugom, Donaldom. 

- Don je Don i s njim se čujem bar jednom mjesečno. Pričamo uglavnom o porodici i skoro nikad o politici. On vrlo dobro zna da sluša, tačno zna šta želi da učini i nema svrhe previše raspravljati. Nakon svakog razočarenja i ljutnje, nastaviš dalje jer voliš tu osobu, jer ste se nekad slagali, imali iste navike, interese, ali i osjećanja koja se ne mogu samo izbrisati, tako da sam sa svim bivšim muževima u dobrim odnosima - rekla je.

Donald, kaže, od nje ne traži savjete, ali često je pita za mišljenje. 

- Kažem mu šta mislim, a onda on donese svoju odluku. On sluša ljude, tako i mene i Ivanku, ali ne govorim mu šta bi trebao raditi. Savjetujem ga kako bi bilo bolje da je u prijateljskim odnosima s Putinom, nego da budu neprijatelji. To je i njegovo mišljenje, ali ako situacija nalaže da treba biti s nekim neprijatelj, to je tako. Donald ne prihvata nebuloze ni od koga, pa tako ni od Putina - tvrdi Ivana.

S Melanijom (Melania) je, dodaje, u dobrim odnosima, iako ne komuniciraju često. 

- Ona je draga osoba, ali bit će joj potrebno još dosta vremena da se prilagodi životu u Bijeloj kući. Ne može otići u šoping kad poželi ili u restoran i bioskop. Ima 15 tajnih službi ispred i iza sebe, gomilu tjelohranitelja i oklopnih vozila, koji moraju zatvoriti ulice kad god poželi da izađe. Ne zavidim joj. Donald radi od jutra do mraka i često putuje, iako to ne voli. On je kao dobro francusko vino. Ne pomjeraj ga i ne transportuj - zaključuje Ivana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.