GLOBUS

I papa prozvao Trampa zbog razdvajanja djece migranata

Papa Franjo: Populizam nije rješenje

Index.hr

20.6.2018

Papa Franjo danas je, na Svjetski dan izbjeglica, pozvao ljude da pomognu izbjeglicama, nekoliko sati nakon objavljivanja intervjua u kojemu je kritizirao krutu imigrantsku politiku američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump).

- Isusa susrećemo u svakom siromahu, odbačenom i izbjeglici. Ne dopustimo da nas strah spriječi u srdačnom prihvatu bližnjega koji je u potrebi - objavio je papa Franjo na Twitteru, prenosi Index.hr.

"Ljudsko dostojanstvo ne ovisi o tome jesi li građanin, migrant ili izbjeglica. Spasiti život onome ko bježi od rata i siromaštva je humani čin", poručio je u drugoj poruci na toj društvenoj mreži.

Sveti Otac je u posebnoj izjavi za agenciju Reuters rekao da se slaže s američkim katoličkim biskupima koji su kritizirali politiku Trampove administracije koja odvaja djecu od roditelja koji su uhapšeni pri ilegalnom prelasku granice.

- Na strani sam (američke) biskupske konferencije - istaknuo je Papa, optuživši populističke političare da "stvaraju psihozu" u vezi s migrantskim pitanjem.

"Nije lako, ali populizam nije rješenje", rekao je papa Franjo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.