ISTANBUL

Erdoan i Putin pustili u rad dionicu plinovoda "Turski tok"

Na bini su im se pridružili i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov

Fu. M. / Avaz.ba

8.1.2020

Sa svečanosti u Istanbulu. AFP

Predsjednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdogan) i Vladimir Putin svečano su danas pustili u rad dionicu plinovoda "Turski tok" simboličnim okretanjem ventila postavljenog na sceni, a na bini su im se pridružili i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov.

Na ceremoniji u Istanbulu videolinkom su se uključili i radnici na dvije strane plinovoda, iz Rusije i Turske, prenosi RTS. 

Erdoan je poručio da je "Turski tok" pokazatelj dobre saradnje Turske i Rusije i historijski energetski projekat u regionu i da će zahvaljujući njemu milioni domova biti snabdjeveni plinom.

Saradnja Rusije i Turske na projektu "Turski tok" dobar je primjer saradnje dvije zemlje u složenim međunarodnim odnosima i taj je projekat značajan ne samo za te dvije zemlje nego i za građane cijele Evrope, poručio je predsjednik Rusije Vladimir Putin. 

- Gasovod "Turski tok" od ogromnog je značaja za budućnost Srbije, za privlačenje investicija i dalji ekonomski i industrijski napredak zemlje - poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije početka svečanosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.