NIZOZEMSKA

Eurosong 2020 pod upitnikom zbog koronavirusa

Nizozemski mediji najavljuju moguće otkazivanje

Eurosong 2020 pod upitnikom zbog koronavirusa. Arhiv

Avaz.ba / Telegraf.rs

26.2.2020

Nizozemski mediji pišu da je održavanje Eurosonga zbog trenutne situacije pod znakom pitanja.

Ovogodišnji Eurosong trebao bi biti održan od 12. do 16. maja u Roterdamu, nakon što je predstavnik Nizozemske prošle godine odnio pobjedu. Međutim, postavlja se pitanje hoće li ovaj prestižni muzički festival uopće biti održan zbog sve alarmantnije situacije s koronavirusom.

Nizozemski mediji pišu da je održavanje manifestacije sve više pod znakom pitanja. Ovo bi bio peti put da se Eurosong održava u Nizozemskoj, a pobjedu je 2019. godine ostvario Dankan Lorens s pjesmom "Arcade". Zanimljivo je da Nizozemska nije ostvarila pobjedu još od 1980. godine.

Brojne fanove širom svijeta vijest o mogućem otkazivanju Eurosonga 2020 zasigurno će rastužiti, jer je općepoznato da odbrojavaju dane do održavanja festivala.

- Ako širenje koronavirusa ne bude kontrolirano, bilo bi suludo okupiti toliko ljudi na jednom mjestu. Moramo misliti unaprijed i staviti zdravlje na prvo mjesto, a toga su svjesni i organizatori. Moguće je da se virus tokom zime brže i efikasnije širi zbog prirode zaraze i da će u maju već biti bolja situacija, ali trenutno je stanje vrlo ozbiljno i mnoge manifestacije bit će otkazane - izjava je nizozemskog virologa Aba Osterhausa za tamošnje medije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.