VELIKA BRITANIJA

Potresna fotografija medicinske sestre: "Kad poželite izaći, sjetite se ovog lica"

Ejmi je govorila i o držanju umirućih pacijenata za ruke kako bi se osiguralo da u posljednjim trenucima nisu sami, s obzirom na to da rođaci ne mogu biti uz njih

Na objavi na FB-u napisala je da mjesec dana nije vidjela svoju porodicu. Facebook

Avaz.ba

12.4.2020

Medicinska sestra iz Velike Britanije koja radi na odjelu intenzivne njege podijelila je fotografiju svog iscrpljenog lica nakon nošenja zaštitne opreme 13 sati dnevno, kako bi potaknula ljude da ostanu u kući za Uskrs.

Ejmi Guld (Aimée Goold) iz East Retforda jučer je na Facebooku objavila fotografiju i poruku svima koja je odmah postala viralna. 

Medicinska sestra koja radi u Doncasteru i Bassetlawu otkrila je da usred pandemije koronavirusa radi 65 sati sedmično te je zamolila ljude da se sjete njenog lica kad razmišljaju o izlasku ovaj vikend. 

U svojoj objavi fotografiju je opisala kao "lice stvarnosti i vizuelni prikaz prolaska kroz pakao". Kaže i kako svoju porodicu nije vidjela skoro mjesec dana te stavlja svoj život na prvu liniju kako bi spasila druge, ali obećava da će nastaviti borbu protiv koronavirusa.

Ovo je lice nekoga ko će nastaviti, bez obzira na sve, napisala je požrtvovana medicinska sestra. Facebook

Ejmi je govorila i o držanju umirućih pacijenata za ruke kako bi se osiguralo da u posljednjim trenucima nisu sami, s obzirom na to da rođaci ne mogu biti uz njih.

Ovo je lice nekoga ko će nastaviti, bez obzira na sve. Ovo je lice medicinske sestre koja vas moli da ostanete unutra, zaštitite nas, zaštitite NHS (Nacionalna zdravstvena služba, op. a.) i pomognete nam da spasimo živote - napisala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.