VELIKA BRITANIJA

Boris Džonson vraća se u ponedjeljak na posao

Džonson je 12. aprila otpušten kući iz bolnice "St. Thomas’ Hospital" u Londonu, u koju je primljen 5. aprila nakon što je utvrđeno da je zaražen Covidom-19

Džonson: Od iduće sedmice na poslu. Agencije

Avaz.ba

24.4.2020

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) planira da se u idući ponedjeljak vrati na posao nakon što je prebolio koronavirus, prenosi britanski "The Telegraph".

Džonson je 12. aprila otpušten kući iz bolnice "St. Thomas’ Hospital"u Londonu, u koju je primljen 5. aprila nakon što je utvrđeno da je zaražen Covidom-19. Britanski premijer u početku je imao lakše simptome bolesti, ali mu se u bolnici stanje pogoršalo pa je proveo tri dana na intenzivnoj njezi.

Prema pisanju "The Telegrapha", Džonson se u Downing Street namjerava vratiti već idućeg ponedjeljka kako bi ponovo preuzeo kontrolu nad krizom usljed zabrinutosti njegovog kabineta da je situacija s karantinom otišla predaleko.


U Velikoj Britaniji od koronavirusa do sada je umrla 18.791 osoba. Agencije

Od svojih pomoćnika zatražio je da mu u idućoj sedmici dogovore sastanke sa ministrima kako bi pohvatao konce i uhvatio korak. Premijer se na čelo vlade vraća u kritičnom trenutku, kad ministri, više od mjesec nakon uvođenja kriznih mjera, od njega očekuju nove smjernice što se tiče planova za izlaznu strategiju, piše "Telegraph".

Prema najnovijim podacima, u Velikoj Britaniji do sada je od koronavirusa umrla 18.791 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.