HRVATSKA

Predsjednica Turističke zajednice reklamira Makarsku fotografijama iz Mozambika

Obmanjivala svoje pratioce da je plaža u Hrvatskoj

Novak-Srzić: Lažne fotografije. Slobodna Dalmacija

Fu. M. / Avaz.ba

4.6.2020

Predsjednica Turističke zajednice u Makarskoj Hloverka Novak-Srzić na svom je Facebook profilu objavila fotografiju pješčane plaže pred zalazak sunca uz status: "Usprkos antifa kaosima i svim virusima... ljepote prirode ostaju trajne i ljekovite... Makarska rivijera".

No, fotografija baš i nije s Makarske rivijere, što Hloverka kao direktorica Turističke zajednice grada Makarske sigurno zna, piše portal "24 sata".

Naime, riječ je o fotografiji luksuznog resorta na privatnom otoku Azura Kuilalea u Mozambiku, ali Hloverka Novak-Srzić ni u komentarima ispod fotografije u kojima su ljudi pitali gdje je ta plaža ne samo da nije htjela otkriti da je riječ o plaži koja je hiljadama kilometara dalje od Hrvatske, već je obmanjivala svoje pratioce da je plaža u Hrvatskoj.

Luksuzni resort na privatnom otoku Azura Kuilalea u Mozambiku. 24 sata

Tako u jednom komentaru objašnjava: "Ovakvih prelijepih slika s naših plaža je puno... Ima jedna slična ispred hotela Dalmacija... I puno drugih..."

Na direktan komentar jedne pratiteljice da je mislila da Makarska rivijera ima uglavnom šljunčane plaže, Hloverka joj je odgovorila: "Dođi i istraži!". Zaboravila je samo napomenuti da bi trebala istraživati u Mozambiku.

Kao prava šefica Turističke zajednice nastavila je reklamirati predivnu plažu, te napisala: "Ova je fotografija namijenjena gostima da im pokažemo naše ljepote...".

Ti gosti će sigurno biti iznenađeni kada jednom dođu na Makarsku rivijeru i shvate da ih je Hloverka prevarila i svoj kraj reklamirala fotografijama iz Mozambika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.