NOVI DETALJI

Koliko je djece ubio Kristijan? Sumnjiče ga za nestanak Medi, Inge, Renea, Pegi...

Medi Meken nestala je 3. maja 2007. godine u resortu u Portugalu gdje je bila na odmoru sa svojom porodicom.

Novi detalji izlaze na vidjelo. Agencije

Avaz.ba

10.6.2020

Istražitelji u Njemačkoj i još nekoliko europskih zemalja istražuju s koliko je slučajeva nestanka i ubojstva djece povezan Nijemac Kristijan Brukner (Christian Brueckner, 43). On je glavni osumnjičeni u slučaju nestale Britanke Medi Meken (Maddie McCann).

Istražitelji pretpostavljaju da je on ubio. U međuvremenu su se pojavile informacije da njemačka policija istražuje da li je Kristijan povezan i s nestankom malene Inge Gerike (Gehricke). Ona je nestala 2015. godine kada je imala pet godina i to samo 90 kilometara od mjesta na kojem je Kristijan tada živio. Kristijan je živio jedno vrijeme u Portugalu, a često se vraćao u Njemačku.


Da li će misterija biti riješena. Agencije

U junu 1996. u Portugalu, u blizini mjesta Praia da Luz je nestao njemački dječak (6). Rene Haze (René Hasee) baš kao i Medi dosad nije pronađen. Andreas Haze, otac nestalog dječaka je rekao novinarima kako se sada, kada je policija uhvatila Kristijana, nada da će se saznati i što se dogodilo njegovom sinu. Rekao je i kako ne vjeruje da je Rene još živ. "The Sun" je nedavno objavio kako bi Brukner mogao biti povezan i s ubistvom Belgijanke Karole Titce (Carole Titze), 16-godišnjakinje koja je nestala dok je bila na odmoru u De Haanu 1996.


U utorak pak njemački "Bild" piše da istražitelji u toj zemlji pokušavaju utvrditi da li je Bruekner povezan s nestankom još jedne djevojčice. Riječ je o Pegi Knobloh (Peggy Knobloch, 9). Nju su mediji prozvali "njemačka Madeleine McCann". Živjela je u bavarskom Lictenbergu. Nestala je u maju 2001. godine dok se vraćala iz škole. Njene ostatke je pronašao prije dvije godine muškarac koji je u šumi brao gljive. Za njeno je ubistvo bio osuđen Ulvi K., ali je u međuvremenu pušten jer nisu imali dovoljno dokaza protiv njega. Policija je istraživala i njegovog prijatelja Manuela S. Ipak, slučaj do danas nije riješen.


Podsjetimo, Medi Meken nestala je 3. maja 2007. godine u resortu u Portugalu gdje je bila na odmoru sa svojom porodicom. Ispitano je puno ljudi, a neki su bili i osumnjičeni. Portugalska policija jedno je vrijeme sumnjičila i roditelje nestale Medi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.